AVSTRIJA

ali nas pokličite na 040 363 272

PROGRAM – OBISK KOROŠKIH SLOVENCEV

Zjutraj se bomo odpeljali na Koroško čez prelaz Ljubelj mimo Borovelj do gradu Hochosterwitz, kjer bomo spoznali posebnosti srednjeveškega vojskovanja.

Nato se bomo odpeljali na Gosposvetsko polje, kjer bomo spoznavali našo zgodovino in si ogledali Cerkev Gospe Svete, ki je dala ime celotnemu območju. Ogledali si bomo tudi vojvodski prestol in podoživeli obred ustoličevanja karantanskih knezov.

Nato se bomo podali v koroško prestolnico Celovec, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro in videli, kje je del življenja delal in ustvarjal tudi naš največji pesnik Prešeren. Po ogledu mesta bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe.

Popoldne se bomo namenili v Ziljsko dolino, kjer bomo na stičišču treh kultur in jezikov pri pristni slovenski družini spoznali, kako danes živijo naši rojaki na Koroškem in kako utrjujejo in ohranjajo slovensko besedo ter običaje v nemško govorečem svetu.

Ogled bomo zaključili z zgodnjo večerjo.

FAQ

ŽELITE PROGRAMU KAJ DODATI ALI SPREMENITI?
Avstrija kot ena najbolj razvitih turističnih destinacij na svetu nam ponuja obilo možnosti za raziskovanje, aktiven oddih in kulturna doživetja. Na izletu lahko obiščemo še najvišji leseni razgledni stolp na svetu, svetovno znano čokoladnico, pomešamo se lahko med opice na Opičji gori, obiščemo prestolnico, kjer so svoj dom našli tudi naši Lipicanci ali pa se ustavimo v Mozartovem mestu in raziščemo slano podzemlje Solnograške pokrajine.
Zgornji program je tako zgolj nekakšna osnova za vaš izlet. Brez oklevanja nas pokličite ali pošljite elektronsko pošto in z veseljem prikrojimo program vašim željam!
KAKO JE S PLAČILOM IN REZERVACIJAMI?

Ker se ukvarjamo izključno z zaključenimi skupinami ob prijavi potrebujemo informacijo o približnem številu udeležencev izleta. Končno število udeležencev potrebujemo teden dni pred datumom odhoda. Ob prijavi nam sporočite izbrani termin in destinacijo izleta ter vaše želje/predstave o izvedbi. Nato bomo skupaj oblikovali program, ki bo vseboval vse vaše želje, mi pa jih bomo usmerjali in dopolnjevali z našimi predlogi. Tako bo končni rezultat nepozaben izlet, ki si ga želite. Ker naše poslovno sodelovanje gradimo izključno na dolgoročnem sodelovanju in vzajemnem zaupanju, vam račun izstavimo po končanem izletu.

Cena vključuje:

  • Vodenje po programu, organizacijo in DDV
  • Vstopnino grad Hochosterwitz
  • Vstopnino v cerkev Gospa Sveta
  • Ogled Celovca
  • Obisk slovenske družine
  • Obisk Ziljske doline)
  • Večerja

Prihranite čas z spletnim kontaktnim obrazcem.

Po oddaji vaše želje vas bo v najkrajšem možnem času kontaktiral naš predstavnik.

Start typing and press Enter to search