DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

ali nas pokličite na 040 363 272

PROGRAM

V jutranjih urah se bomo odpeljali proti zasanjanim gričem Bele krajine, kjer bomo najprej naredili postanek za vstop na Svobodno belokranjsko ozemlje in uredili potrebne dokumente za potovanje.

Po okrepčilu se bomo odpravili v prestolnico Metliko, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro in se podali na raziskovanje v Belokranjski muzej. Ogledali si bomo njihovo zbirko in se pomudili tudi v edinem Slovenskem muzeju gasilstva in hkrati izvedeli, zakaj se nahaja ravno v Metliki.

Od tam se bomo odpeljali v vas Rosalnice, kjer si bomo ogledali Tri fare, ki so še do današnjih dni nepojasnjeno nastale ena poleg druge. V sosednji vasi Drašiči že nekaj stoletji po posebnem sistemu obratuje vinska banka, ki s svojim posebnim sistemom delovanja zagotavlja dobro kapljico in dobrobit za svoje člane.

Nakopičeno znanje o pokrajini bomo v popoldanskih urah lahko pokazali v osnovni šoli Brihtna glava, kjer bomo pod strogim vodstvom učiteljice obudili spomin na star šolski sistem.

Ogledali si bomo tudi tipično belokranjsko hišo z originalnim pohištvom iz večih obdobji in celotnega območja.

Po koncu se bomo odpravili na večerjo v bližnjo gostilno z razgledom, kjer nam bo gospodar rad razkazal tudi svojo vinsko klet. Ob avtohtoni belokranjski kapljici bomo zaključili potovanje in se v večernih urah vrnili domov.

FAQ

ŽELITE PROGRAMU KAJ DODATI ALI SPREMENITI?

Regija ponuja mnogo več, kot zgornji program. Obisk zidanice in spoznavanje cvička, dežela kozolcev, splavarjenje po Krki, samostan Pleterje in ogled etno vasi, rafting na Kolpi … in še bi lahko naštevali! Zgornji program je tako zgolj nekakšna osnova za vaš izlet. Brez oklevanja nas pokličite ali pošljite elektronsko pošto in z veseljem prikrojimo program vašim željam!

KAKO JE S PLAČILOM IN REZERVACIJAMI?

Ker se ukvarjamo izključno z zaključenimi skupinami ob prijavi potrebujemo informacijo o približnem številu udeležencev izleta. Končno število udeležencev potrebujemo teden dni pred datumom odhoda. Ob prijavi nam sporočite izbrani termin in destinacijo izleta ter vaše želje/predstave o izvedbi. Nato bomo skupaj oblikovali program, ki bo vseboval vse vaše želje, mi pa jih bomo usmerjali in dopolnjevali z našimi predlogi. Tako bo končni rezultat nepozaben izlet, ki si ga želite. Ker naše poslovno sodelovanje gradimo izključno na dolgoročnem sodelovanju in vzajemnem zaupanju, vam račun izstavimo po končanem izletu.

Cena vključuje:

 • Strokovno vodenje po programu, organizacijo in DDV
 • Postanek in dokumenti Jugorje
 • Ogled Metlike
 • Vstopnina in ogled Belokranjskega muzeja
 • Vstopnina in ogled Slovenskega gasilskega muzeja
 • Ogled treh cerkva v Rosalnicah
 • Ogled in degustacijo v Drašičih
 • Program v OŠ Brihtna glava
 • Ogled tipične belokranjske hiše
 • Ogled vinske kleti
 • Večerja

Prihranite čas z spletnim kontaktnim obrazcem.

Po oddaji vaše želje vas bo v najkrajšem možnem času kontaktiral naš predstavnik.

Start typing and press Enter to search