MADŽARSKA

ali nas pokličite na 040 363 272

PROGRAM – Kratek skok na vzhod /TAPOLCA – HEVIZ in KESZTHELY

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja na Madžarsko. V kraju Sümeg se ustavimo za kratek foto-stop trdjnave iz 16. stol in že nadaljujemo do mesta Tapolca. Pod mestom se skriva podzemna jama (oz, kot pravijo domačini – brlog) Tavasbarlang. Okrog 70 stopnic nas pripelje približno 15 m globoko. Po jami pa se zapeljemo s čolni. Zrak v jami naj bi bil tako zdravilen, da se uporablja za zdravljenje asmatičnih bolnikov.

Po izhodu iz jame sledi ogled vodnega mlina, ki stoji ob urejenem jezu… Sledi ogled bližnje cerkve in/ali vzpon na 426 m visok hrib Szentgyörgy hegy (Sv. Jurij). Sledi vožnja do Heviz-a – kjer se nahaja največje toplo jezero Evrope. Kratek sprehod do jezera in kosilo.

Nadaljujemo še z vožnjo do znanega letovišča Keszthely. Ohranjeno je lepo staro trško jedro s cerkvami, palačami, trgi in parki. Čudovito je tudi sprehajališče ob jezerua.

Po želji ogled gradu Festetics, katerega nastanki segajo v 2. polovico 18. stoletja. Nekaj prostega časa za sprehod po mestu…. Večerja in okušanje vina (3 vzorci) na povratku v Prekmurju, sledi vožnja proti domu (po dogovoru).

FAQ

ŽELITE PROGRAMU KAJ DODATI ALI SPREMENITI?

Madžarska je najverjetneja soseda, ki jo Slovenci najmanj poznamo. Kulturna in geografska oddaljenost sta verjetno botrovali, da se v teh krajih le malokrat mudimo. Sodobne cestne povezave (nova avtocesta) nam omogočajo, da skočimo k našim vzhodnim sosedom tudi samo za en dan in odkrivamo tudi njihovo kulturno bogastvo. Predlagamo vam tudi obisk slovenske manjšine na Madžarskem (Porabje), obisk ciganske vasi, razvajanje v madžarskih toplicah, kulinarično razvajanje v Čardi, skok v Budimpešto…
Zgornji program je tako zgolj nekakšna osnova za vaš izlet. Brez oklevanja nas pokličite ali pošljite elektronsko pošto in z veseljem prikrojimo program vašim željam!

KAKO JE S PLAČILOM IN REZERVACIJAMI?

Ker se ukvarjamo izključno z zaključenimi skupinami ob prijavi potrebujemo informacijo o približnem številu udeležencev izleta. Končno število udeležencev potrebujemo teden dni pred datumom odhoda. Ob prijavi nam sporočite izbrani termin in destinacijo izleta ter vaše želje/predstave o izvedbi. Nato bomo skupaj oblikovali program, ki bo vseboval vse vaše želje, mi pa jih bomo usmerjali in dopolnjevali z našimi predlogi. Tako bo končni rezultat nepozaben izlet, ki si ga želite. Ker naše poslovno sodelovanje gradimo izključno na dolgoročnem sodelovanju in vzajemnem zaupanju, vam račun izstavimo po končanem izletu.

Cena vključuje:

  • Vodenje po programu, organizacijo in DDV
  • Ogled gradu in muzeja Trakoščan
  • Ogled muzeja Krapina
  • Ogled Etnološke vasi Kumrovec
  • Ogled jame Gruska
  • Večerja

Prihranite čas z spletnim kontaktnim obrazcem.

Po oddaji vaše želje vas bo v najkrajšem možnem času kontaktiral naš predstavnik.

Start typing and press Enter to search