PREKMURJE IN PRLEKIJA

ali nas pokličite na 040 363 272

PROGRAM

V jutranjih urah se bomo zbrali na dogovorjeni lokaciji od koder bomo krenili proti Prekmurju. Po postanku za kavo bomo pot nadaljevali do Grada na Goričkem,ki je s 365 sobami največji baročni grad na Slovenskem, kjer si bomo ogledali film o Krajinskem parku Goričko in razstave, ki prikazujejo nekdanje življenje, orodje in opravila v teh koncih. Pri lončarjih, ki še vedno ohranjajo starodavno lončarsko obrt, bomo izvedeli kako iz kepe gline nastane skleda, vrč ali pütra in se v oblikovanju preizkusili tudi sami.

Lakoto si bomo potešili z izvrstnim prekmurskim bogračem na kmečkem turizmu, se posladkali z rejtašem in poskusili značilna domača vina. Okrepčani bomo pot nadaljevali do Bogojine, kjer si bomo ogledali Plečnikovo Belo golobico – Cerkev Gospodovega vnebohoda, ki zaradi svoje lege, oblike in mojstrske vpetosti sakralne umetnosti v pokrajino, velja za eno najboljših Plečnikovih del – čudovit arhitekturni biser, ki krasi Prekmurje.

Osvežili se bomo ob Bukovniškem jezeru, ki je znamenito zaradi bio-energijskih točk in čudodelnega izvira zdravilne vode svetega Vida, za katero pravijo, da pomaga pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Obiščemo lahko tudi bližnjo največjo slovensko gojilnico orhidej in tropski vrt.

Navdušeni se bomo odpravili proti Ižakovcem, kjer si bomo na Otoku ljubezni ogledali plavajoči mlin na Muri (možnost nakupa eko-moke) in büjraški muzej. Po želji se lahko zapeljemo čez Muro z brodom, ki je bil nekdaj edini način prehoda na drugi breg.

Pomurje slovi po odličnem bučnem olju, zato se bomo ustavili na pokušini v domači oljarni, kjer nam bodo predstavili postopek pridobivanja olja.

Večerjo si bomo privoščili v tipični prleški gostilni, kjer nam bo zaigral harmonikar. Po večerji se bomo židane volje odpravili proti domu, kamor se bomo polni vtisov vrnili v nočnih urah.

FAQ

ŽELITE PROGRAMU KAJ DODATI ALI SPREMENITI?

Seveda Pomurje ponuja mnogo več, kot našteva zgornji program. Tromeja, Lendavske gorice, muzeji, Rotunda v Selu, Radgonska klet, rafting po reki Muri, kolesarjanje, toplice, trgatev na Goričkem, energetske točke v Razkrižju, obisk kmetij, Doživljajski park Vulkanija, obisk protestantskih cerkva, romskega naselja, vrt orhidej, gojenje paradižnika Lušt, nasadi industrijske konoplje, gledališke predstave na prostem, adrenalinski park v Bukovnici, domačija Miška Kranjca … in še bi lahko naštevali! Zgornji program je tako zgolj nekakšna osnova za vaš izlet. Brez oklevanja nas pokličite ali pošljite elektronsko pošto in z veseljem prikrojimo program vašim željam!

ZAKAJ JE CENA BREZ PREVOZA?

Ker v naši agenciji organiziramo izlete za zaključene skupine iz celotne Slovenije in vas popeljemo na najrazličnejše konce, se cene prevoza močno razlikujejo glede na prevožene razdalje. Prevoza nismo vključili v ceno tudi zato, ker podpiramo idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete.
Vsekakor pa smo vam vedno na voljo tudi za organizacijo prevoza vaše skupine. Ceno vam bomo natančno izračunali na podlagi vašega izbranega programa.

KAKO JE S PLAČILOM IN REZERVACIJAMI?

Ker se ukvarjamo izključno z zaključenimi skupinami ob prijavi potrebujemo informacijo o približnem številu udeležencev izleta. Končno število udeležencev potrebujemo teden dni pred datumom odhoda. Ob prijavi nam sporočite izbrani termin in destinacijo izleta ter vaše želje/predstave o izvedbi. Nato bomo skupaj oblikovali program, ki bo vseboval vse vaše želje, mi pa jih bomo usmerjali in dopolnjevali z našimi predlogi. Tako bo končni rezultat nepozaben izlet, ki si ga želite. Ker naše poslovno sodelovanje gradimo izključno na dolgoročnem sodelovanju in vzajemnem zaupanju, vam račun izstavimo po končanem izletu.

Program vključuje:

  • Vodenje po programu, organizacijo in DDV
  • Vodeni ogled Gradu na Goričkem, ogled razstave in filma
  • Predstavitev lončarske obrti
  • Degustacija 3 vzorcev kakovostnih prekmurskih vin
  • Kosilo na kmečkem turizmu (bograč, rejtaš)
  • ogled Plečnikove Bele golobice (Cerkev Gospodovega vnebohoda)
  • Bukovniško jezero – energetske točke, izvir Sv. Vida
  • Program na Otoku ljubezni Ižakovci (muzej, mlin)
  • Obisk domače oljarne
  • Večerja: juha, piščanec + svinjska pečenka (oboje iz krušne peči), krompir / kaša, solata, sladica

Prihranite čas z spletnim kontaktnim obrazcem.

Po oddaji vaše želje vas bo v najkrajšem možnem času kontaktiral naš predstavnik.

Start typing and press Enter to search